Follow usfbyoutube

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΑΣΕΔ (τηλ. επικοινωνίας 210-6186000 εσωτ. 0538)

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 16:00 - 20:30 και Σάββατο / Κυριακή 09:00 - 14:00

 

 

 

Όλοι εμείς στον ΑΣΕΔ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδομών αποβλέποντας στην επάνδρωση των αγωνιστικών τμημάτων, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ακαδημιών – πρότυπο. 

Μέσα από υγιείς διαδικασίες, με την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, τα παιδιά εκτός από την μύηση στα μυστικά του αθλητισμού, αποκτούν πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας. 

Όλα τα προγράμματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς και των Εκπαιδευτηρίων, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με συνεχή φροντίδα ιατρού, φυσιοθεραπευτή, και εργομετρικού κέντρου. 

 

Γενικές Πληροφορίες για τα αθλήματα

 

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Χάντμπολ) 6-13 ετών

Το Χάντμπολ είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ευρώπη και το πρώτο που ίδρυσε ο Σύλλογός μας. Είναι το άθλημα που έκανε γνωστό τον ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις επιτυχίες του.

Προσαρμόζεται περισσότερο στις φυσικές κινήσεις των παιδιών όπως το τρέξιμο, η ρίψη, το πέταγμα της μπάλας, η ισορροπία, το άλμα, καθώς και το ατομικό και ομαδικό παιγνίδι.

Το χάντμπολ είναι ιδανικό και θεμελιώδες άθλημα για τις μικρές ηλικίες γιατί προσφέρει την δυνατότητα εύκολης προσωπικής επιτυχίας (γκολ) με τη μικρή σε μέγεθος μπάλα. Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους αθλητικά βήματα με οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο  ενώ η εκμάθηση γίνεται αποδοτικότερη και ευχάριστη γιατί βασίζεται στην αντίληψη ότι μαθαίνουν μέσω εισαγωγικών και ανταγωνιστικών παιγνιδιών.

Μαθαίνουν ότι η συνεισφορά τους έχει αποφασιστική σημασία για τη νίκη της ομάδας τους και καθοδηγούνται στο να αλληλοβοηθούνται και να συνεργάζονται. Μαθαίνουν ότι στον αθλητισμό «Όλοι είμαστε νικητές».

Προπονητές: Γιώργος Σαΐτης, Γιώργος Παπαδόπουλος

 





ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Μπάσκετ) 7-15 ετών

Είναι άθλημα που ταιριάζει στο ταμπεραμέντο του Έλληνα και έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. 

Βοηθά την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της ευθύνης και των κοινωνικών αξιών. Καλλιεργεί τον σεβασμό στους κανόνες, τους συμπαίκτες, προπονητές, και διαιτητές. Βελτιώνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την υπευθυνότητα και την μεγιστοποίηση της προσπάθειας.

7-8 ετών:  Εκμάθηση βασικής ατομικής τεχνικής (σουτ, ντρίπλα, πάσα)

9-10 ετών: Έμφαση στην ατομική τεχνική και τους κανονισμούς.

11-12 ετών: Τελειοποίηση βασικών αρχών παιγνιδιού, 1-1, 2-2, 3-3, 5-5.

13-15 ετών: Αγωνιστικές μορφές προπόνησης, ατομική-ομαδική άμυνα, συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Συμμετοχή σε αγώνες.

Προπονητές: Κωνσταντίνος Ζακυνθινός, Ευριπίδης Μελετιάδης, Θοδωρής Σιαρές, Γιάννης Στεφανάκης, Παντελής Θωμάς

 



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ (Futsal)   6-16 ετών

Το ποδόσφαιρο στα μικρότερα γήπεδα 5X5 έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ξεκινούν το ποδόσφαιρο σε μικρότερη ηλικία και να συμμετέχουν από νωρίς σε αθλητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες.

Κύριος στόχος είναι η πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και η εκγύμναση αλλά και η εκμάθηση βασικών τεχνικών και τακτικών στοιχείων του ποδοσφαίρου. Ο σχεδιασμός και τα προπονητικά προγράμματα εκγύμνασης είναι προσαρμοσμένα  στην ηλικία και το επίπεδο των μικρών αθλητών. Τα Σαββατοκύριακα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες και τουρνουά στους οποίους δεσπόζει η ιδέα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και της ισόχρονης συμμετοχής όλων των παιδιών.

Προπονητές: Χάρης Γράψας, Νίκος Σταυρίδης, Μπάμπης Σταυρακόπουλος 


 



ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (Στίβος)  7-17 ετών

O κλασσικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων. Ο στίβος είναι από τα πληρέστερα αθλήματα αφού βελτιώνει τις φυσικές ικανότητες του ανθρώπου όπως οι δρόμοι, τα άλματα και οι ρίψεις.

Σκοπός των ακαδημιών του στίβου είναι η προαγωγή της υγείας και της ψυχικής ευεξίας, η αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας και της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και η καλλιέργεια  της αυτοπειθαρχίας.

Η παιγνιώδης μορφή των ασκήσεων-αθλημάτων είναι ο βασικός τρόπος προσέγγισης στις μικρές ηλικίες ενώ εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα προσαρμόζονται σε κάθε αθλητή-τρια ξεχωριστά στις μεγαλύτερες ηλικίες.  Όλοι συμμετέχουν σε αγώνες.

Προπονητές: Αλίκη Πιλάλα, Πρόδρομος Προδρομίδης, Μαρία Πονηρού


 

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Βόλεϊ) 9-16 ετών

Ομαδικό άθλημα όπου δεν υπάρχει σωματική επαφή μεταξύ των δύο αντιπάλων. Απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια αλλά και αγόρια που θέλουν να ασχοληθούν με ένα από τα ευγενικότερα αθλήματα. Είναι ιδιαίτερα τεχνικό άθλημα και απαιτεί συντονισμό κινήσεων και ακρίβεια.

Προθάλαμος για όσες και όσους θέλουν να ασχοληθούν με το ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα τα τελευταία χρόνια, το beach-volley.

Προπονήτρια: Νάνσυ Μυλωνοπούλου, Κατερίνα Παπαθανασίου






ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (τένις)  8-16 ετών / MINI TENIS (5-7 ετών)

Ολυμπιακό άθλημα για μικρούς και μεγάλους με ξεχωριστή αίγλη, που γυμνάζει, διασκεδάζει, εκτονώνει και ψυχαγωγεί. Βοηθά στη συγκέντρωση προσοχής, στη λήψη αποφάσεων και στην ανάπτυξη της πειθαρχίας και ακρίβειας. Τα παιδιά ωριμάζουν ψυχοκινητικά και  αποκτούν νέες κινητικές δεξιότητες με την ρακέτα και τη μπάλα, όπως αίσθηση χώρου, αίσθηση μπάλας, τρόπους λαβής ρακέτας και μαθαίνουν τα βασικά χτυπήματα του τένις. Το forehand, το backhand, καθώς και το volley, το service,  και το smash. Όλα αυτά μέσα από δημιουργικά και ανταγωνιστικά παιγνίδια, με απλές μορφές τεχνικής και στοιχεία τακτικής, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή σε τουρνουά και αγώνες.

Το γήπεδο που παίζουν τα παιδιά είναι συνθετικός χλοοτάπητας με χαλαζιακή άμμο.

Προπονήτρια: Έλενα Δελημιχάλη 




ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗ (μπάντμιντον)  7-14

Το Μπάντμιντον παίζεται σε κλειστό χώρο, σε γήπεδο 13x7m, το οποίο και χωρίζει φιλέ ύψους 1.55m. Είναι το πιο γρήγορο άθλημα ρακέτας, ενώ η ταχύτητα του φτερού (μπαλάκι) μπορεί να πιάσει μέχρι και 200 μίλια την ώρα όταν χτυπηθεί. Παιδιά μικρής ηλικίας μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο Μπάντμιντον λόγω του μικρού βάρους που έχει το φτερό (5gr) και η ρακέτα (100gr). Όσο αυξάνεται το επίπεδο, αυξάνονται και οι απαιτήσεις του αθλήματος, το οποίο χρειάζεται συνδυασμό εκρηκτικότητας, δύναμης, τεχνικής και αντοχής. Συνδυάζει επίσης τα οφέλη ενός ατομικού και ενός ομαδικού αθλήματος καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά (Α1) και ατομικά πρωταθλήματα (Περιφερειακά και Πανελλήνια).

Προπονήτρια: Χριστίνα Διαμαντοπούλου