Skip to main content

Μπάσκετ Εφήβων: Κοινή στρατηγική σε άνδρες και έφηβους. Το τρίδυμο Αγγέλου – Δανιήλ – Καπερώνης δείχνει τον δρόμο του… ενιαίου συνόλου και ηγούνται προπονητικά!!!

Δύο τμήματα, μια ενιαία φιλοσοφία και ένα ταλαντούχο αγωνιστικό σύνολο συνθέτουν πάντα μια δυνατή ΟΜΑΔΑ.

Για αυτό και στον μπασκετικό ΑΣΕΔ παραμένουν πιστοί στο πλάνο και στη φιλοσοφία που χάραξαν από το περασμένο καλοκαίρι και θέτουν βάσεις για νέες διακρίσεις ποντάροντας παράλληλα και στην αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου.

Ό,τι δεν ολοκληρώθηκε στο 100% την περσινή χρονιά για άνδρες και έφηβους, θα γίνει φέτος με το πρότζεκτ του τμήματος να παραμένει ξεκάθαρο. Ο Κώστας Αγγέλου, εκτός από την ανδρική ομάδα του Δούκα, είναι έτοιμος πλέον για να αναλάβει και το τμήμα των εφήβων έχοντας στο πλευρό του τους πολύ καλούς συνεργάτες του, Δημήτρη Δανιήλ και Βασίλη Καπερώνη. Άνδρες και Έφηβοι πορεύονται πλέον σε ένα ενιαίο σύνολο με κοινούς στόχους και αγωνιστικές προκλήσεις. 

Η πορεία του Κώστα Αγγέλου στον μπασκετικό ΑΣΕΔ δεν είναι τυχαία. Μετά από 9 χρόνια στις ακαδημίες και το προπονητικό τιμ της ανδρικής ομάδας, είδε τους κόπους του να δικαιώνονται. Τη σεζόν 2019-2020 έβαλε… πλάτη στα δύσκολα και βγήκε μπροστά καθώς ανέλαβε την ανδρική ομάδα σε μια χρονιά όπου ο Σύλλογος είχε επιλέξει να κάνει αγωνιστικό restart με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παρά το γεγονός ότι οι ατυχίες (τραυματισμοί παικτών) που προέκυψαν ήταν πολλές, οι «μπλε» πάλεψαν όλα τα παιχνίδια και παρουσίασαν ένα νεανικό αγωνιστικό σύνολο το οποίο ζήλεψαν πολλοί αντίπαλοι μας.

Μάλιστα, ο 46χρονος τεχνικός έδωσε σημαντικές ευκαιρίες σε έφηβους και παίδες που πήραν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της Β’ Εθνικής και παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν με την άνδρες σε καθημερινή βάση παίρνοντας «μυρωδιά» από τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας. Βέβαια, η αγάπη του για τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών ήταν μεγάλη που ο Αγγέλου επέλεξε να παραμείνει ενεργός και στις ακαδημίες αναλαμβάνοντας το τμήμα Παμπαίδων Β’.

Φέτος, λοιπόν, που η χρονιά ξεκινά από το «0», ο Κώστας Αγγέλου μαζί με τον Δημήτρη Δανιήλ θα ηγηθούν προπονητικά στην ανδρική ομάδα και θα αναλάβουν και την προπονητική επιμέλεια του εφηβικού τμήματος και μαζί με τον Βασίλη Καπερώνη θα δουλέψουν για το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό αποτέλεσμα.

ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ: «ΚΟΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

Στα λόγια του team μάνατζερ όλων των αγωνιστικών τμημάτων του Δούκα (άνδρες, έφηβοι και παίδες), Σάββα Νικητάκη αποτυπώνεται το πλάνο και η φιλοσοφία που έχει «χαράξει» πλέον ο Σύλλογος από το περσινό καλοκαίρι: «Συνεχίζοντας το πρότζεκτ και βαδίζοντας πλέον στη φιλοσοφία που διέπει τον μπασκετικό ΑΣΕΔ, αποφασίσαμε η ανδρική ομάδα καθώς επίσης και η εφηβική να πορευτούν ως ένα Ενιαίο Σύνολο, λειτουργώντας ως προθάλαμος για τους νέους αθλητές οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να πλησιάσουν νωρίτερα την ανδρική ομάδα. Η προπονητική στρατηγική καθώς επίσης και η φιλοσοφία θα είναι κοινή και πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τους νέους αθλητές να αποκομίσουν εμπειρίες και να αποκτήσουν εικόνες και παραστάσεις οι οποίες θα είναι πολύτιμες για την αγωνιστική τους πορεία η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με του ΑΣΕΔ. Εύχομαι καλή σεζόν στους προπονητές μας με υγεία και επιτυχίες και καλή πορεία στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους».

ΑΓΓΕΛΟΥ: ΧΑΡΑΣΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΣΕΔ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…»

Ο αρχιπροπονητής του τμήματος μπάσκετ και προπονητής ανδρών και εφήβων, Κώστας Αγγέλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πρόταση της διοίκησης του συλλόγου για την ανάληψη της καθοδήγησης από κοινού της ανδρικής και της εφηβικής ομάδας μας τιμά ιδιαίτερα. Αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που επιχειρεί ο σύλλογος από την προηγούμενη χρονιά για μία νέα πορεία στα αγωνιστικά δρώμενα, για πρώτη φορά μάλιστα στα μπασκετικά χρονικά του, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την διάθεση για την χάραξη μιας ενιαίας φιλοσοφίας στο μπασκετικό τμήμα. Ελπίζοντας να ανταποκριθούμε στο μέγιστο στις σημαντικές απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος, δίνουμε ραντεβού στο γήπεδο».

ΔΑΝΙΗΛ: «ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ»

Με θητεία σε ιστορικούς μπασκετικούς Συλλόγους, ο Δημήτρης Δανιήλ τον περασμένο Οκτώβριο μετακόμισε στο Μαρούσι πλαισιώνοντας το προπονητικό team της ανδρικής ομάδας του ΑΣΕΔ. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών τόσο σε τμήματα υποδομής (Ολυμπιακός Πειραιά, Φιλαθλητικός Ζωγράφου, Ίκαρος Καλλιθέας), όσο και σε ανδρικές ομάδες (Πανιώνιος, Εθνικός Πειραιά, Φιλαθλητικός Ζωγράφου, Φάρος Κερατσινίου, Αετός Αγίου Παντελεήμωνα κ.α.). Το καλοκαίρι του 2014 επελέγη από την Euroleague ως υπεύθυνος διοργάνωσης και διεξαγωγής ενός καλοκαιρινού camp στο Πεκίνο της Κίνας με τη συμμετοχή 250 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 10-16 ετών.  Φέτος θα τον βλέπουμε και στον πάγκο της εφηβικής ομάδας: «Με τους κυρίους Νικητάκη, Αγγέλου και Καπερώνη μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τον Δούκα και έχουμε την ίδια οπτική σε ότι αφορά το μπάσκετ αλλά γενικότερα τον αθλητισμό. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε  ομάδες που θα παίζουν εξελιγμένο και καλό μπάσκετ και οι φίλαθλοι μας θα ευχαριστιούνται να μας βλέπουν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο 37χρονος τεχνικός.

ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ»

Ο Βασίλης Καπερώνης τέλος, προέρχεται από τα «σπλάχνα» του ιστορικού Απόλλωνα Πάτρας. Έχει φορέσει τη μελανόλευκη φανέλα και αγωνιστεί ακόμα και στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ ενώ από το 2012 και μετά ασχολήθηκε με την προπονητική. Αρχικά ανέλαβε τμήματα υποδομών στον πατρινό Σύλλογο και τη σεζόν 2014-2015 ως πρώτος προπονητής της Εφηβικής ομάδας του Απόλλωνα Πάτρας στέφθηκε πρωταθλητής στην ΕΣΚΑΗ τερματίζοντας παράλληλα στην 4η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πτολεμαΐδα. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις των έφεραν στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2016 όπου και δούλεψε στον ΓΣ Πατησίων ενώ ένα χρόνο αργότερα εντάχθηκε στο τεχνικό δυναμικό του ΑΣΕΔ όπου και παραμένει μέχρι σήμερα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για μια ακόμη χρονιά παραμένω στο προπονητικό team του ΑΣΕΔ. Στόχος μας είναι να βγουν αθλητές οι οποίοι θα μπορέσουν να πάρουν χρόνο συμμετοχής στη Β’ Εθνική ενώ και τα παιδιά των ακαδημιών μας έχουν μπροστά τους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διακριθούν και να βρεθούν στο κατώφλι της ανδρικής ομάδας. Από την περσινή σεζόν το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου μας βαδίζει σε ένα πλάνο πενταετίας και όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Καπερώνης.

Ο… ενιαίος ΑΣΕΔ μπορεί και θέλει να στηριχτεί στα δικά του παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό για τους νέους αθλητές να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να δουλέψουν μεθοδικά με στόχο την διάκριση του Συνόλου αλλά και την ατομική αγωνιστική τους εξέλιξη!