Skip to main content

Ποδόσφαιρο Σάλας Ανδρών: ΑΣΕΔ – Blue Magic FC Dublin 7-2 στον “τελικό” της 3ης αγωνιστικής και ιστορική πρόκριση των Πρωταθλητών Ελλάδας στο main round του UEFA Futsal Champions League!!!

Μοναδικές στιγμές ζει απόψε (26/8) ο ποδοσφαιρικός ΑΣΕΔ καθώς εδώ και λίγη ώρα πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο (main round) της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά τη νίκη 7-2 που σημείωσε επί των πρωταθλητών Ιρλανδίας, Blue Magic FC Dublin!!!

Πράγματι, με το αποτέλεσμα αυτό, οι “μπλε” ολοκλήρωσαν πρώτοι και αήττητοι τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στον 6ο προκριματικό όμιλο του Δαΐς συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 3 νικών και 9 βαθμών!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αποτελέσματα 1ης Αγωνιστικής

Blue Magic FC Dublin (Ιρλανδία) – Bloomsbury Futsal (Αγγλία) 5-0

BSC Nistru Chisinau (Μολδαβία) – ΑΣΕ Δούκα 0-4

Αποτελέσματα 2ης Αγωνιστικής

BSC Nistru Chisinau (Μολδαβία) – Blue Magic FC Dublin (Ιρλανδία) 2-2

ΑΣΕ Δούκα – Bloomsbury Futsal (Αγγλία) 3-2

Αποτελέσματα 3ης Αγωνιστικής

Bloomsbury Futsal (Αγγλία) – BSC Nistru Chisinau (Μολδαβία) 2-4

ΑΣΕ Δούκα – Blue Magic FC Dublin (Ιρλανδία) 7-2

Τελική Βαθμολογία 6ου Ομίλου (σε 3 αγώνες)

  1. ΑΣΕ Δούκα 9β. (14-4) – πρόκριση στην επόμενη φάση
  2. Blue Magic FC Dublin 4β. (9-9)
  3. BSC Nistru Chisinau 4β. (6-8)
  4. Bloomsbury Futsal 0β. (4-12)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρωταθλητές Ελλάδας και Ιρλανδίας τα έδωσαν όλα για τη νίκη σε έναν πραγματικό τελικό που τα είχε όλα…ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες, όμορφες συνεργασίες και θεαματικά γκολ!

Η ομάδα μας γνώριζε ότι προκρινόταν και με ισοπαλία, ωστόσο αγωνίστηκε μόνο για τη νίκη αποφεύγοντας την…παγίδα των δύο αποτελεσμάτων.

Τα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως την άμυνα τους, με τον ΑΣΕΔ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να δημιουργεί μεγάλες φάσεις. Αυτό άλλαξε στο 10′, όταν ο Καρύδας εξαπέλυσε βολίδα στο δεξί “γάμα” του αντίπαλου τερματοφύλακα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός άνοιξε και το πάθος ξεχείλιζε σε κάθε διεκδίκηση… Οι αθλητές του Γιάννη Μοστριού ευτύχησαν να σκοράρουν και πάλι πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον εξαιρετικό Petterson να γράφει το 2-0 με σουτ εξ επαφής στο τελευταίο λεπτό, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια εντός και εκτός παρκέ (σκορ ημιχρόνου).

Στην επανάληψη, οι Ιρλανδοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 22′ με δυνατό σουτ του Lucas κρατώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχαν για νίκη – πρόκριση…

Ωστόσο, τις ελπίδες αυτές φρόντισε να εξανεμίσει εκ νέου ο Petterson στο 24′ σκοράροντας με όμορφο πλασέ για το 3-1, γκολ που ουσιαστικά “κλείδωνε” την πρόκριση της Ελληνικής ομάδας μιας και η Blue Magic FC Dublin χρειαζόταν από κει και πέρα ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα.

Παρότι χάθηκαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το 37′. Από εκείνο το σημείο και μετά, διαμορφώθηκε κατά σειρά σε 4-1 (με τον Neto Lira στο 37′), 5-1 ( με τον Σεΐτι στο ίδιο λεπτό), 6-1 (με αυτογκόλ του Cardoso στο 39′), 6-2 (με τον Tardelli στο ίδιο λεπτό) και 7-2 (με τον Σεΐτι στο 40′), στην πιο όμορφη βραδιά του ποδοσφαιρικού ΑΣΕΔ, σε ένα ματς που στο τέλος εξελίχθηκε σε πάρτυ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος ήταν συγκινητικός, υποστήριξε την ομάδα μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και στο τέλος πανηγύρισε μαζί της την μεγάλη πρόκριση!

Συγκινητικοί ήταν και οι τραυματίες Petterson – Neto Lira οι οποίοι έσφιξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν συμβάλλοντας τα μέγιστα στο τελικό αποτέλεσμα…