Skip to main content

Χάντμπολ Ακαδημίες: Ο… δικός μας Γιώργος Μπότσης μιλά για το νέο του ξεκίνημα στη Γαλλία, το χάντμπολ και νοσταλγεί τις μοναδικές στιγμές που έζησε στον ΑΣΕΔ και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα…

Στα 13 του χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μια ειλημμένη απόφαση. Έπρεπε να αφήσει πίσω του την Ελλάδα, τους φίλους του, τους συναθλητές του και το σχολείο του και λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων τον γονέων του να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο λόγος για ένα δικό μας παιδί, τον Γιώργο Μπότση που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου μας και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

botsis 3

Η νέα του ζωή, τα τελευταία δύο χρόνια τον βρίσκει στην Ανατολική Γαλλία στα σύνορα με την Ελβετία (8 χιλιόμετρα από τη Γενεύη) και συγκεκριμένα στo Ferney Voltaire, που είναι το χωριό του Βολταίρου.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του, εκτός από το να φοιτήσει σε γαλλόφωνο σχολείο, ήταν να βρει και την ομάδα που θα έπαιζε χάντμπολ.

Ο Γιώργος Μπότσης, δύο χρόνια αργότερα και έχει καθιερωθεί πλέον στη Γαλλική Gessien, στην οποία μάλιστα είναι και αρχηγός.

Ο Δούκας όμως παραμένει πάντα στην καρδιά του. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην σκέφτεται την Ελλάδα, τους φίλους του και τους πρώην συναθλητές του ενώ κάθε φορά που οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν έρχεται στην πατρίδα του.

botsis 1

Στο τελευταίο του ταξίδι, όπως ήταν λογικό, βρέθηκε στο σχολείο για να δει από κοντά τους φίλους τους και τους παλιούς του συμμαθητές ενώ έστω και για λίγες ημέρες προπονήθηκε και πάλι με τους Παμπαίδες Α’ του Δούκα.

botsis 2.jpg

Εμείς τον «κλέψαμε» για λίγο και μιλήσαμε μαζί του για τη Γαλλία, την Ελλάδα, τον ΑΣΕΔ, το χάντμπολ αλλά και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Απολαύστε τον…