Skip to main content

Χάντμπολ Ανδρών: Επτά έφηβοι παίκτες προωθούνται στην ανδρική ομάδα…

Το τμήμα χάντμπολ του ΑΣΕ Δούκα επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αφοσίωσή του στις αρχές που διέπουν την ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων από την ακαδημία του. Σε μια κίνηση που αναδεικνύει τη σταθερή προσήλωση του Συλλόγου στην ανάδειξη παικτών από τα «σπλάχνα» του, αποφάσισε να προωθήσει επτά έφηβους παίκτες στην ανδρική ομάδα, για τη σεζόν 2024-2025. 

Οι νέοι παίκτες που εντάσσονται στο δυναμικό της πρώτης ομάδας είναι οι Γιώργος Ζησιμάτος, Άγγελος Λίτσης, Φώτης Τσιούμας, Νίκος Χαλκίδης, Σταμάτης Σταματάκος, Θανάσης Ζιώγας και Λουκάς Παπανικολάου.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Γιώργος Χαλκίδης, σχολίασε σχετικά: «Το να βλέπουμε αθλητές που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Συλλόγου μας να γίνονται μέλη της πρώτης ομάδας είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για εμάς στον ΑΣΕΔ. Αυτά τα παιδιά έχουν δουλέψει σκληρά, έχουν ενσωματωθεί πλήρως στη φιλοσοφία μας και είναι έτοιμα να κάνουν το βήμα στην ανδρική ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται». 

Οι επτά παίκτες, τρεις εκ των οποίων ήταν και μέλη της Εθνικής ομάδας των Εφήβων στο Euro 2024 U18, προπονούνται κανονικά με την ανδρική ομάδα και ήδη έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και στα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας των «μπλε». 

Ο Δούκας για μια ακόμα φορά δείχνει εμπιστοσύνη στις νέες γενιές και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική επιτυχία της ομάδας μέσα από τις δικές του ακαδημίες, τα δικά του παιδια.

Η προώθηση αυτών των παικτών δεν είναι μόνο μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, αλλά και μια απόδειξη της δέσμευσης του Συλλόγου να βοηθά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Χάντμπολ