Skip to main content

Χάντμπολ Παίδων: Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ! «Λύγισε» και τον Ολυμπιακό (30-28) κατακτώντας την κορυφή!!! Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τα «μωρά» του Κώστα Τσαβδαρίδη!!!

Το ήθελαν, το πίστεψαν, πάλεψαν για αυτό και το κατέκτησαν!!!
Ο ΑΣΕ Δούκα επέστρεψε στον θρόνο του καθώς στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2019-2020!!!

Μέσα από μια ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη αγωνιστική χρονιά, οι «μπλε» παρέμειναν ενωμένοι και κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή και να βλέπουν τους κόπους μιας τριετίας να ανταμοίβονται!
Η τελική φάση του φετινού πανελλήνιου πρωτάθληματος παίδων ήταν για όλους η ευκαιρία για να αγγίξουν την κορυφή.

Βήμα – βήμα κατάφεραν να «εξολοθρεύσουν» όλους τους αντιπάλους τους και να κρεμάσουν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο.
Μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει στον προπονητή της ομάδας Κώστα Τσαβδαρίδη που μαζί με τους συνεργάτες τους και τον έφορο της ομάδας έχουν δουλέψει πολύ για την ατομική αλλά και την ομαδική βελτίωση αυτών των αθλητών! Η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ήταν η επιβράβευση όλων των προσπαθειών τους!

Το σφύριγμα της λήξης του σημερινού τελευταίου αγώνα έδωσε και το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς! Οι «μπλε» έγιναν ένα «κουβάρι» ενώ γονείς και φίλοι – οι περισσότεροι από τις οθόνες των υπολογιστών – χειροκροτούσαν με υπερηφάνεια τους πρωταθλητές Ελλάδος!!

Η ώρα της απονομής ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ο αρχηγός των «μπλε», Ηλίας Παπαχαρτοφυλης παρέλαβε την κούπα και την αφιέρωσε στον… ουρανό, εκεί ψηλά όπου παρακολουθεί και χειροκροτεί ένας «εργάτης» του Δούκα, ο Γιώργος Σαιτης, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο.

Και ο προπονητής του ΑΣΕΔ όμως, Κώστας Τσαβδαρίδης αφιέρωσε αυτό το πρωτάθλημα τόσο στους ανθρώπους του ΑΣΕΔ όσο και στον Γιώργο Σαιτη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αφιερωμένο σε ολους τους ανθρώπους στο σύλλογο και ιδιαίτερα στο Γιωργο, απο ψηλά να χαμογελά».

MVP Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ ΚΑΙ ΚΟΛΕΖΑΚΗΣ
Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο πλέι μέικερ του ΑΣΕΔ, Δημήτρης Παναγιώτου.

Χατσατουριάν και Κολεζάκης ψηφίστηκαν στην κορυφαία επτάδα της τελικής φάσης.
Αναλυτικά:
Τερματοφύλακας: Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Α. εξτρέμ: Κέφαλος (Αλέξανδρος Αξιούπολης)
Α. ίντερ: Χατσατουριάν (Δούκας)
Πλέι μέικερ: Μουμτζιδέλλης (Αερωπός Έδεσσας)
Δ. ίντερ: Κολεζάκης (Δούκας)
Δ. εξτρέμ: Τσορτέκης (Ολυμπιακός)
Πίβοτ: Προκοπίου (Ολυμπιακός)
Aμυντικός: Ντάκαρης (Διομήδης Άργους)
MVP: Παναγιώτου (Δούκας)

Ο τελικός ήταν ντέρμπι με το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 13-13. Ο Δούκας είχε προηγηθεί στο 23’ με 12-10 όμως ο Ολυμπιακός έφερε την ισορροπία στο 30’ και έτσι οι ομάδες άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς.Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και στην επανάληψη. Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τον ΑΣΕΔ να έχει ένα μικρό προβάδισμα 2-3 τερμάτων. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά, ισοφάρισε σε 25-25 χωρίς όμως συνέχεια καθώς η αγωνιστική ψυχραιμία των παικτών του Κώστα Τσαβδαρίδη ήταν αυτή που τους έδωσε τη νίκη με 30-28 και το χρυσό μετάλλιο!!!

Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι…Το μέλλον σας ανήκει φτάνει να πιστέψετε στους εαυτούς σας!!!

Συγχαρητήρια σε όλους!!!