Skip to main content

Ακαδημίες Μπάσκετ: ΑΣΕΔ και Sisu συναντήθηκαν και προπονήθηκαν διαδικτυακά…

Ένα μπασκετικό απόγευμα διαφορετικό από όλα τα άλλα έζησαν  οι αθλητές των ακαδημιών μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα καθώς την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν κοινή διαδικτυακή προπόνηση με την Δανέζικη Sisu. Περισσότεροι από 40 αθλητές, Έλληνες και Δανοί, γεννημένοι την διετία 2006-2008 είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να προπονηθούν μαζί υπό τις οδηγίες των Κώστα Τελάκη, Γιώργου Σουλιώτη (προπονητής Sisu) και Στάθη Κούκη.

Οι Κώστας Τελάκης και Γιώργος Σουλιώτης έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τον ΑΣΕ Δούκα και μάλιστα έχουν πανηγυρίσει μαζί και επιτυχίες τη σεζόν 2016-2017, όταν οι Έφηβοι κατέκτησαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ετσι λοιπόν ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους δυο να ξανασυναντηθούν, έστω και διαδικτυακά και να «στήσουν» μια πολύ δυνατή προπόνηση για τους αθλητές τους.

Οι παίκτες των δυο ομάδων δεν πτοήθηκαν σε κανένα σημείο, έβγαλαν ενέργεια και σταδιακά ανέβασαν την ένταση στην προπόνηση αποδεικνύοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έχει και τις… θετικές πλευρές της!

Η Sisu είναι η πιο ιστορική ομάδα μπάσκετ της Δανίας. Η Ανδρική της ομάδα έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, η Γυναικεία 18 πρωταθλήματα ενώ οι ακαδημίες της αποτελούν πρότυπο για τα δεδομένα της Κοπεγχάγης. Ο Γιώργος Σουλιώτης ενσωματώθηκε στο συγκεκριμένο συγκρότημα το περασμένο καλοκαίρι και πλέον ζει το Ευρωπαϊκό του όνειρο…

ΑΣΕ Δούκα και Sisu ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες εβδομάδες μιας και η πρώτη κοινή διαδικτυακή προπόνηση στέφθηκε απο απόλυτη επιτυχία!